وکیل خانواده

وکیل امور خانواده : یکی از گرایشات اساسی علم حقوق مباحث خانوادگی است مباحث خانوادگی نیز در زیر مجموعه امور حقوقی قرار می‌گیرد با این تفاوت که قوانین خاص مانند قانون حمایت خانواده قانون اهدای جنین و آیین نامه هایی از این دست این گرایش را از حقوق خصوصی جدا نموده است .

باید توجه داشت وکیل خانواده علاوه بر تخصص تجربه و اطلاعات به روز شده قانونی می بایست تسلط لازم را به مباحث فقهی و شرعی داشته باشد چرا که حقوق خانواده برگرفته از شرع و فقه اسلامی بوده و در مواردی که قانون گذار سکوت کرده میتوان با استناد به آیات و روایات در این زمینه خواسته مطلوب را از محکمه مطالبه نمود .

فارغ از مباحث تکنیکی و علم مربوط به این موضوع وکیل خانواده می بایست روحیه مسالمت جویانه نیز داشته باشد طبیعی است که یک وکیل متخصص دعاوی مالیاتی روحیه مناسبی برای انجام پرونده های خانوادگی را ندارد .

در دعاوی خانوادگی ممکن است نیاز به برگزاری چندین جلسه فیمابین موکل و همسرش باشد بدیهی است در صورت عدم برگزاری جلسات و مشاوره های هر دو طرف امکان برقراری صلح غیر ممکن است .

 قطعاً نمیتوان به پرونده های خانواده به عنوان یک پرونده حقوقی معمول نگریست چرا که عدم برقراری صلح ممکن است آسیب های جبران ناپذیری را به فرزندان مشترک و حتی خود طرفین وارد نماید .

 البته آنچه که تجربه سالها فعالیت در این زمینه برای این مجموعه به دست آمده آن است که تمامی دعاوی خانوادگی بالاخره روزی با توافق زوجین خاتمه می یابد حال ممکن است این توافق ظرف یک سال صورت گیرد و یا شاید بعد از ۷ سال در هر صورت هیچ یکی از زوجین در این اختلافات پیروز واقعی نبوده و هر دو طرف متضرر خواهند شد .

در بیانی کوتاه می توان گفت هر دو طرف با کینه ورزی حداقل عمر خود را تباه نمودند حتی اگر از این رهگذر مبالغ و وجوهی نیز بدست آمده باشد اما عمر از دست رفته برگشت نا پذیر است .

لزوم مراجعه به وکیل

 متاسفانه لجاجت ها و اختلافات مالی هر یک را به مقاومت بیشتر و عدم انعطاف سوق می دهد به ترتیبی که هر کس فکر می‌کند در صورت حفظ بیشتر حقوق مالی پیروز این اختلاف و دعاوی خواهد بود .

 اما این تصور کاملا اشتباه و مردود است همانطور که بیان شد آن شخص پیروز واقعی دعاوی خانوادگی است که بتواند سلامت جسم و روح خود را حفظ نموده و با پشت سر گذاشتن تجربیات تلخ زندگی قبلی خود ، با فکری جدید و نگرشی متعالی به زندگی خود ادامه دهد .

 متاسفانه دیده شده اختلافات خانوادگی در برخی موارد با کش مکش های بسیار درگیری‌های شدید همراه شده و بعد از طلاق نیز زوجین در جهت انتقام گیری از یکدیگر سال ها به اقامه دعاوی متعدد مشغول هستند ، این عامل نه تنها سلامت روحی افراد را از بین خواهد برد بلکه عمر ارزشمند و نعمت بسیار بزرگ حیات رانیز تلف می کند .

 پس آنچه وکیل کیفری به موکلین خود توصیه می نماید این است که اول هدف اصلی خود از مراجعه به وکیل را با مشاور و روانشناس در میان بگذارند به عنوان مثال با مشورت مشخص نمایند قصد و نیت گرفتن طلاق است و یا این که هدفشان صرفاً جنبه مالی دارد .

دریافت مشاوره از وکیل خانواده

 در مواردی ممکن از یکی از زوجین صرفاً تمایل داشته باشد که طرف مقابل از جدیت او به خود بیاید و تغییراتی در زندگی ایجاد نماید بدیهی است عملکرد و رویکرد وکیل خانواده در این سه مورد متفاوت است .

 اگر تمایل موکل به طلاق و جدایی باشد دعاوی مطروحه می بایست بسیار قاطع و جدی و سریع صورت بگیرد ، به طوری که یا دادگاه خانواده به راحتی رای طلاق را صادر نماید و یا طرف مقابل توافق به حل و فصل موضوع بنماید .

 در نقطه مقابل اگر هدف موکل صرفاً بیان تذکری به همسرش باشد می بایست حتی المقدور از اقامه دعوا جلوگیری کرد و با تماسهای تلفنی و در صورت امکان برقراری جلسه مشترک جدیت همسر در تغییر زندگی به طرف دیگر اعلام گردد .

بدیهی است در بسیاری از موارد دیده شده زوجین به یکدیگر علاقه بسیار داشته و زندگی مشترک را دوست دارند اما به علت پاره ای مشکلات و اختلافات زندگی آنها دچار چالش‌های جدی شده است .

 وکیل خانواده با تخصص و تجربه در این زمینه و ارجاع زوجین به مشاور خانواده و گوشزد نمودن حقوق متقابل طرفین نسبت به هم می تواند کمک بزرگی برای ادامه زندگی مشترک و بهبود شرایط مینماید .

مطابق قانون وکالت اولین اقدام وکیل می بایست برقراری صلح و سازش باشد ، قطعاً از اخلاق نیز ایجاب می نماید وکیل خانواده ابتدا راه مذاکره و صلح و سازش را پیگیری نماید و در صورت عدم حصول نتیجه اقدامات دیگری را آغاز نماید .

مقالات مرتبط با خانواده

در مقالات وکیل خانواده موضوع صلح و سازش و نحوه آن مورد بررسی قرار نگرفته است و صرفاٌ به مباحث حقوق خانواده پرداخته شده است لیکن در صورت مراجعه اولین اقدام ما در صورت تمایل موکل برقراری راه مذاکره و صلح و سازش است خواه این مذاکره در جهت بازگشت به زندگی صورت گیرد و خواه در جهت خاتمه آن اما قطعاً حفظ احترام و حل ادعاوی خارج از محکمه به صلاح زوجین خواهد بود .