وکیل حقوقی

وکیل امور حقوقی : یکی از گرایشات اصلی حقوق گرایش مربوط به روابط بین افراد می باشد ، به زبان حقوقی این بخش به عنوان حقوق خصوصی شناخته می شود .

اگر بحث در خصوص تخصص وکلا شود بدیهی است اولین تقسیم بندی می بایست در خصوص وکیل حقوقی و وکیل کیفری صورت بگیرد وکیل حقوقی می تواند با تخصص در زمینه های مختلف این گرایش وسیع به نوعی فعالیت نماید که دیگر هرگز نیاز به ورود به گرایشات دیگر علم حقوق نداشته باشد .

در کشورهای غربی با نظام حقوقی کامن لا یا همان قانون عرفی ، وکلای حقوقی از قویترین قشر جامعه وکالت هستند ، چراکه در کشورهای کامن لا قانون مدون مانند ایران و فرانسه وجود نداشته و و نمونه رویه محاکم در خصوص موضوعات تصمیم دادگاه را مشخص می نماید .

به بیان دیگر بهره مندی از پرونده های مشابه در گذشته و تصمیم‌ گیری محاکم نسبت به آن پرونده ها معیار دفاعیات وکیل حقوقی در نظام های غربی می باشد .

واضح ومشخص است طیف و دایره مطالعات این وکلا بسیار وسیع بوده و می بایست با تسلط به موضوعات مشابه و گرد آوری انواع آرائ قضایی ، قدرت استدلال خود را بالا نگاه دارند .

همانطور که بیان گردید وکیل حقوقی در نظام کامن لا می بایست بسیار بیشتر از وکلای گرایشات دیگر علم حقوق خلاقیت و توانایی داشته باشد و در واقع وکالت در آن مقام نه تنها علم بلکه هنری بسیار کارآمد و دقیق است .

لزوم مراجعه به وکیل

متاسفانه در کشور ما به دلایل بسیار از جمله عدم وجود فرهنگ استفاده از وکیل ، اجباری نبودن حضور وکیل در برخی از دعاوی و همچنین تعامل نامناسب در چند سال اخیر فی مابین برخی از وکلای دادگستری و عامه مردم اهمیت فعالیت تخصصی وکلا را کم رنگ کرده است .